keskiviikko 7. elokuuta 2013

DIY: maustehyllystä kynsilakkahyllyksi

Eksyin eräänä tylsänä työpäivänä (=huonolla säällä ei juurikaan töitä ole) selaamaan Pinterestin maailmaa sisustusvimmoissani, tuon vimman kun on uusi kämppä ja sen sisustaminen mulle aiheuttaneet. Niin kuin jokainen Pinterestiä selannut tietää, on tuo paikka oikea inspiraation lähde. Hirveästi mua myös kiehtoo kaikenlainen DIY-meininki ja päätinkin, että heti kun mulla alkaa loma, haluan päästä toteuttamaan jonkinlaisen, edes pienen DIY-projektin.  Pinterestistä sain myös idean siitä, että vanhasta maustehyllystä saa loistavan kynsilakkahyllyn. Eli ei muuta kun tuumasta toimeen, vanhaa maustehyllyä metsästämään siis! Sellainen löytyikin Lakeuden Shoppikselta, hintaan 1€.

Lähtötilanne: Puun värinen hylly, jota ei pahemmin ollut hiottu. En tietenkään muistanut ottaa ennen-kuvia, taikka kuvia tekoprosessista.


Kun hylly oli löytynyt edulliseen hintaan kirppikseltä, aloin ensitöikseni hiomaan sitä hiomapaperilla  niin, että sain pahimmat epätasaiset kohdat tasaisiksi.Hiottuani hyllyn, ryhdyin maalauspuuhiin.Tein tutkimusmatkan isseen varaston syövereihin ja koin ahaajeejeejihaa-elämyksen löytäen vanhan maalin, jolla joskus aikoinaan monta vuotta sitten maalattiin mun huoneen seinät. Nostalgista! Väri sopi kaiken lisäksi ihan täydellisesti tähän hyllyyn.


Maalasin hyllyn kahdesti, ensimmäisen kerroksen jälkeen hylly kylpi auringossa pari tuntia ja sitten vain toinen kerros päälle vapaalla kädellä ja rennolla otteella.


Tämä hylly oli varsin kamala silloin, kun sen kirpparilla näin. Liitokset eivät oikein osuneet kohdalleen ja näytti muutenkin siltä, että se oli jonkun itse tekemä, eikä niin kovin huolellisesti tekemä. Mutta hintaa kun oli vain yksi vaivainen euro, niin päätin kokeilla, että mitä tästä tulee. Oma pahemmanlaatuinen DIY-tyriminenkään ei olisi sattuessaan kovasti harmittanut, kun tuosta niin vähän maksoin. Lopputulos kuitenkin kyllä miellyttää omaa silmää, hylly jäi vähän raffiksi ja väri muistuttaa nuoruuden huoneestani, varsinaista DIY-meininkiä siis. Myönnän olevani kaikkivalkoista-sisustuslehtikopio-desinghuonekalu-sisustustyylin inhoaja, tyylikästä joo jonkun silmään ja hyvä niin, mutta mielestäni kovin persoonatonta ja usein kodikkuus jää uupumaan. Tällaiselle DIY-juttuja ja värejä rakastavalle sisustajalle tuollainen hömelö pikku kynsilakkahylly tuo pirteyttä kämppään. Kuvat on otettu hyvän luonnonvalon vuoksi niin, että hyllykkö on sohvan nojan päällä. Sitä en vielä tiedäkkään, että mihin aion hyllykön Rollon päädyssä sijoittaa, se jää nähtäväksi. ;)


Koko lysti kustansi yhteensä siis 1€, sillä kotoa löytyi maali, pensseli ja hiomapaperit. Eihän tuohon nyt läheskään kaikki kynsilakat mahdu, mutta esimerkiksi esille voi laittaa saman merkin lakkoja hyllyyn vierekkäin, tai sitten valita vaikka jonkun värimaailman, jonka hyllyyn näytteille asettaa. Voisin myöhemmin vielä palata tähän sen verran, että kerron mihin hyllyn sijoitin ja mitä lakkoja siihen loppujen lopuksi päätyi näytteille. Sitten kun kerkeän palata omaan kämppään tuonne pohjoiseen opiskelujen alettua ja sitten kun hylly sinne saapuu muitten tavaroitten joukossa. =)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti