perjantai 3. elokuuta 2012

Fimojen käyttö kynsien koristelussa


Uusin tuttavuuteni kynsien koristelun saralla on fimot

Mitä ne sitten ovat? Alla olevasta kuvasta näkyy, että ne ovat tuollaisia pötkylöitä, joista itse viipaloidaan sopivan ohuita paloja kynsille kiinnitettäväksi. Fimoja myydään myös valmiiksi viipaloituina paloina. Fimot ovat helppo tapa koristella kynsiä, joten suosittelen kokeilemaan! Omat fimoviipaleeni ovat ainakin pysyneet sen verran hyvässä kunnossa, että niitä voi käyttää useamman kerran, ennen kuin heittää menemään. <:
Mistä niitä saa? Itse ostin nämä ekat fimoni eräältä suomalaiselta kynsiblogin pitäjältä, kun hänellä oli ylimääräisiä myynnissä. <: huonoahan näissä on se, ettei fimoja ainakaan vielä ole tavallisissa marketeissa näkynyt. Ebaysta löytyy fimoja myös, mutta ite en osaa siihen sen enempää sanoa vinkkejä, koska en oo sieltä tilannut.Mitä välineitä tarvitaan? 
  • No tietenkin niitä fimoja!
  • Jos fimot on pötköinä, tarvitaan myös leikkuri niiden leikkaamiseen.
  • Väritön lakka tai kynsiliima toimii fimojen kynnelle kiinnittämisessä. Itse oon käyttänyt ihan normaalia top coattia ja hyvin on toiminut. 
  • Dotting tool / hammastikku / kynnen kärki / mikä vain teräväkärkinen esine, jolla saa paineltua fimoa joka kohasta kynteen kiinni. Itse oon vaan painanut kynteni kärjellä tai sitten tuon   leikkurin terävällä kulmalla, ei se oo nii justiinsa! :D
Kuvassa viipaloituja fimoja ja leikkuri

Kuinka fimoja käytetään?
  •  Ihan ekaksi kynnet lakataan värillisellä lakalla mieleisiksi koristelua varten.
  • Sitten fimot viipaloidaan pötkylöistä sopivan paksuisiksi palasiksi. Yllä olevasta kuvasta näkyy se, että mun viipalointitaito kaipaa harjoitusta, sillä kaikki palat ei tosiaan ole kokonaisia tai onnistuneita. :D Yritin saada viipaloitua mahdollisimman ohuita paloja, sillä ne kiinnittyvät paremmin, eivätkä häiritse kynnellä.
  • Fimot kiinnitetään niin, että väritön kynsilakka levitetään koko kynnelle/ vain tiettyyn kohtaan (tai kynsiliima) ja fimo painetaan napakasti kynteen kiinni esim. hammastikun avulla. Fimoa kannattaa painaa eri kohdista ja sen nurkista niin, että se varmasti kiinnittyy kunnolla kynteen.
  • Viimeiseksi laitan vielä kerroksen top coattia fimon päälle, että se varmasti kiinnittyy hyvin ja pysyy kynnellä. 
Tässäpä vielä yhdet kesäkynnet, joissa on glitterin lisäksi koristuksena fimoja! ;DMukavaa perjantaita! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti